Seminar Printing

Memulakan perniagaan merupakan satu dilema bagi ramai individu, terutamanya ketika kegawatan ekonomi yang memaksa kita menambah pendapatan. Persoalan yang timbul bagi mereka yang ingin mula berniaga ialah:

Apakah perniagaan yang sesuai untuk saya?
Adakah saya bersedia dari segi ilmu, kemahiran?
Adakah saya cukup bermotivasi yang mendorong kepada kejayaan?
Bagaimana saya boleh berniaga sambil bekerja
Perniagaan Printing merupakan perniagaan yang berpotensi dan sentiasa mendapat permintaan di pasaran. Melalui Seminar Printing peserta akan didedahkan dengan pelbagai industri printing. Diantaranya:

Industri Cetak Baju
Industri Cetak Cenderahati
Industri Sticker
Industri Cetak Korporat
Melalui seminar ini kami akan kongsi ilmu mengenai 4 industri Printing yang utama , iaitu:

Berniaga bukanlah perkara mudah. Ia memerlukan perlukan ilmu dan strategi yang betul. Jika tidak usahawan berisiko untuk menghadapi kegagalan.Seminar ini merupakan perkongsian individu berpengalaman dalam bidang pemasaran dan printing. Peserta akan didedahkan dengan tips-tips perniagaan printing bagi mengelakkan melakukan kesilapan ketika berniaga.

Mengapa Saya Perlu Sertai Seminar Printing Ini?

1. Potensi Perniagaan Printing
Perniagaan Printing merupakan perniagaan berpotensi tinggi di pasaran. Pelajari kaedah menjalankan perniagaan ini dan bagaimana mensasarkan pelanggan kepada sasaran pasaran yang betul

2. Strategi Mula Niaga (Business Startup)
Untuk memulakan perniagaan ada perkara asas yang anda perlu pelajari seperti ilmu pemasaran (marketing), pensyarikatan dan pengurusan perniagaan sebagai persediaan lengkap usahawan untuk memulakan perniagaan.

3. Pelajari Kaedah Penghasilan Produk Printing
Melalui sesi latihan Printing, anda akan diajar kaedah menghasilkan produk cetakan seperti cetakan baju, sticker, button badge, id card dan produk cenderahati. Peserta diberikan peluang mengendalikan mesin dan peralatan dan menghasilkan produk cetakan sendiri.
Seminar Bisnes Printing membawa para bakal usahawan mendalami Potensi Perniagaan Printing dengan perkongisian ilmu dan pengalaman oleh individu berpengalaman dalam bidang ini dalam satu seminar yang penuh informasi dan praktikal.

Sesi Sistem Pengurusan Printing & S.O.P
Masalah utama Peniaga Printing ialah tak bersistem. Jadi tempahan huru hara, langgar dateline dan tak berkembang. Dalam seminar ni kami kongsikan bagaimana nak sistemkan tempahan. Nak rekod dengan betul dari peringkat ORDER, DESIGN, PRINTING & DELLIVERY. Barulah tak huru hara dan bisnes boleh dikembangkan. SOP (Standard Operating Prosidure) pulak memudahkan kita train staff baru dan memudahkan pemantauan dan operasi (macam kilang Jepun)

Peringkat ORDER
Tempahan masuk diberi No Siri. Rekod tarikh masuk, payment, dateline dan detail produk dan customer. Kerja Order ni elakkan DESIGNER buat.
PENTING: Sediakan skrip order (segala maklumat yg bakal ditanya) dan katalog berkod kpd staff.

Peringkat DESIGN
Designer akan design berdasarkan info tadi kemudian hantar proposal design sehigga approve. Adjustment cuma 2 kali dan minor sahaja, lebih dr tu cas customer.
PENTING: designer akan bahagia jika ada katalog.

Peringkat PRINTING & DELLIVERY
Kalau ada SOP memang lancar. Upah budak SPM pun boleh. Mana taknya segala info ada; nak pakai bahan banyak mana, nak tekan apa, berapa garam dan gula nak bubuh semua ada. Tak caya tgk McD dan KFC, kan budak-budak je yg kerja.

Sistem mengurus tempahan design menggunakan Kanban System

Merupakan sistem diguna pakai oleh syarikat gergasi di Eropah dan Jepun seperti Toyota dan Pixar.
Sistem berjadual ini menepati masa dan hasilkan pemantauan minima.
Terkawal secara visual. Tersusun dan bersistem memudahkan pemantauan. Meningkatkan produktiviti dan kurangkan kos (material, staff dan kerugian)
Sistem kawalan dari segi inventori (mengurang dan optimum kan stok). Stok tepat, tidak terlebih atau kurang.
Menggunakan Apps yang mudah. Pantau sistem operasi menggunakan smartphone. Mudah bekerja dalam tim melalui Aps Kanban.

TENAGA PENGAJAR PROFESSIONAL KAMI AKAN SEDIAKAN DEMO DAN LATIHAN PERCUMA UNTUK ANDA!

1. Dapat IDEA bagaimana BISNES ini dibuat.

2. Belajar bagaimana penggunaan mesin dan cara teknikal.

3. Lihat, Cuba dan Nilai sendiri KUALITI mesin kami.

4. Sebenarnya semua orang boleh buat sebab sangat MUDAH “)

=========================

8 Kelebihan Kalau Anda Hadiri Seminar Ini:

1. Sesi Demo dan Latihan secara Hands On ‘one to one’.

2. Menguasai ilmu asas printing baju dan cenderahati dalam masa 1 hari.

3. Mampu memulakan & mengendalikan bisnes anda sendiri.

4. Mampu menjana pendapatan 5 angka sebulan.

5. Menimba pengalaman bersama Tim Usahawan yg expert & berjaya.

6. Mendedahkan konsep kaedah printing yg betul melalui demo sebenar.

7. Menjadikan bisnes printing sebagai bisnes yang terunggul.

8. USAHAWAN.COM adalah penyedia Pakej Perniagaan Cetakan Baju & Cenderahati yang lengkap sejak tahun 2010.

==============================

Untuk Maklumat Lanjut, Hubungi:

Tuan Lutfi : 013-6063393

Puan Syuhada : 019-6912297

==============================