Belajar Photoshop

BAGAIMANA NAK KUASAI PHOTOSHOP
DALAM MASA 1 HARI?

KENAPA BELAJAR PHOTOSHOP?
Pelajari tools asas Photoshop untuk membuat design iklan FB, Instagram dan Web dengan berkesan

Kuasai kaedah edit foto produk untuk tujuan pemasaran.

Pelajari kaedah membuat design bunting, banner, poster dan pelbagai produk printing

BELAJAR DESIGN UNTUK BISNES ANDA
Anda sukar mendapatkan khidmat Designer? Apa kata anda belajar dan design sendiri. Lagi jimat kos dan masa. Boleh buat 1 design dalam beberapa minit sahaja.

Tahukan anda banyak bisnes gagal sebab gagal dari segi design? Banyak flyers, billboard, bunting dan iklan di FB kerugian sebab design tersebut gagal. Bagaimana membuat design dengan berkesan serta melonjakkan jualan produk anda?

Sebenarnya belajar Photoshop ni sangat mudah. Dalam masa 1 hari sahaja anda mampu kuasai tools Photoshop untuk menghasilkan design yang berkesan.

CONTOH HASIL DESIGN
Adakah anda nak berjaya buat design simple macam ni lepas 1 hari belajar? Crop photo, touchup, text, subject, background, placing dan lain-lain skill.

Kini anda boleh buat design untuk iklan produk untuk mana-mana media sosial. Kami akan ajar tentang konsep design dari Asas kepada Advance seperti pemilihan warna, text, susunan dan tema design.

BELAJAR PHOTOSHOP UNTUK IKLAN FB
Nak buat iklan FB dengan berkesan? Pelajari teknik kaedah buat design iklan untuk Posting, Timeline, FBads dan Profile.

Design Iklan Instagram

Design Bunting & Banner

Photo Editing

Mampu membuat photo editing (touch up gambar). Dan pelbagai kelebihan lagi. Semuanya bermanfaat!

Peserta diajar secara PRAKTIKAL bukan sekadar teori atau SLIDE SHOW yang membosankan.

UNTUK SIAPA KELAS INI?
Untuk mereka yang baru (beginner). Yang tahu sikit-sikit atau TIADA ASAS langsung (kosong) dalam ilmu Photoshop.

Mereka yang nak buat iklan di Media Sosial seperti: FB, Instagram, WhatsApp dan Web.

Mereka yang nak buat design untuk produk printing seperti Banner, Bunting, Flyers dan Logo.

Mereka yang nak belajar edit foto.

Usahawan yang ingin aplikasi kemahiran design Photoshop untuk iklan dan perniagaan.

Hanya untuk mereka yang serius dan commited untuk belajar dan berjaya. Perlu cekap menggunakan komputer.

TESTIMONI

Sebenarnya belajar Photoshop tak susah mana. Ramai student kami dapat kuasai dalam 1 hari. Yang penting IDEA dan SKILL kena mantap.

APA YANG BAKAL ANDA PELAJARI
1. Kaedah Kenalpasti TUJUAN iklan.
Dengan mengenalpasti Tujuan iklan, barulah kita dapat kenalpasti medium yang hendak digunakan dalam bentuk Tulisan, Subjek dan Imej yang Sesuai. Kesemuanya diadun membentuk Iklan Yang Efektif.

2. Kedah menggunakan EMOSI dalam iklan.
Kita nak audience Rasa apa? Nak buat mereka lapar? Rasa nak tahu? Risau? Sedih? Melalui pemilihan foto, produk kita dinilai. Dari foto, copywriting dan tajuk audience seolah-olah dapat rasa emosi yang kita cuba sampaikan.

4. Kaedah aplikasi USP (Unique Selling Point)
Apa Keunikan produk anda berbanding jenama lain? Apa kelebihan? Kenapa orang perlukan produk anda? Apa Nilai tambah? Dengan mengenalpasti USP produk anda akan lebih menonjol berbanding pesaing.

5. Kaedah Pemilihan Tulisan (Font)
Tulisan memainkan peranan besar dalam memberi impak pada design. Gunakan tulisan yang tepat mengikut tema yang bersesuaian.

6. Kaedah Pemilihan Background
Background menyokong message yang hendak disampaikan melalui warna atau imej.

7. Kaedah KIS (Keep It Simple)
Design jangan terlalu crowded. Simple. Kurangkan tulisan. Besarkan gambar. Audience takda masa lihat iklan anda lama-lama, jadi kena simplify design iklan tu.

Sesi Advertising Design & Concept
Dalam sesi Advertising Design & Concept ini kami akan kongsi bagaimana Jenama-jenama besar seperti McD, Samsung, Adidas dan Lazada membuat iklan mereka.
Selalunya Iklan kita kelihatan hambar, tak menarik dan tak nampak profesioanal. Keluar belanja beribu-ribu pun iklan gagal dan rugi sebab target tak tercapai.
Bagaimana nak buat iklan yang menyebabkan audience beri perhatian? Apakah elemen Gambar, Text dan Background yang sesuai menyebabkan Audience Bertidak?

SOALAN LAZIM
S: Saya tak tahu apa-apa LANGSUNG tentang Photoshop. Layak kah saya belajar?

J:Selagi anda tahu gunakan keyboard dan mouse, selagi itu anda layak. Bnegkel ini hanya untuk mereka yang cekap menggunakan komputer.

S: Kalau balik belajar kemudian lupa macamana?

J: Anda diberikan Video Panduan yang sama seperti dalam kelas. Jadi jika pelajar terlupa teknik yang digunakan, boleh rujuk pada video. Kami turut berikan Buku Panduan yang mengandungi pelbagai teknik SAMA seperti diajar. Kalau lupa jugak, tak boleh tolong ya.

S: Saya takda software Photoshop, bagaimana?

J: Kami menyediakan software secara percuma (trial version). Akan di instal ketika seminar.

S: Adakah dijamin lepas belajar terus berjaya buat design?

J: Tenaga pengajar kami akan berikan 100% komitmen terbaik untuk peserta memahami Photoshop. Serta dengan modul latihan dan panduan. Selebihnya terpulang kepada kesungguhan anda untuk belajar dan praktikkan kemahiran. Dengan Video Latihan dan Panduan diberikan serta Buku Panduan, anda boleh ulangkaji dan kembangkan lagi skill yang dipelajari dalam kelas.

Pengenalan Tentang Adobe Photoshop
Adobe Photoshop merupakan sofware yang WAJIB bagi seseorang Graphic Designer.

Digunakan untuk edit gambar. Untuk memotong, ubah warna, tone, retouch, dan membuat effect pada gambar. Juga digunakan untuk membuat Layout Design. Gambar, text dan bentuk disusun untuk membentuk message visual yang berkesan bagi audience.

Teknik pembelajaran yang secara praktikal (bukan sekadar teori) membuatkan peserta mudah faham dan ingat.

TESTIMONI
“Bengkel Photoshop ni memang BEST!”

“Sy bab komputer mmg fail. Apetah lg nk edit gmbar nk buat iklan fb semua. Dengan seminar photoshop ni, orang y tgn keras pun boleh hasil kn artwork yg awesome.. Alhmdulillah.. Artwork yang saya hasilkan sejak hadir di kelas ni dicetak hingga beratus ribu hingga ke hari ni.

Sesiapa yang nak berjinak2 dengan online bisnes atau nak buat sendiri design (sebab nak jimat kos) sangat-sangat recommned ke kelas ni.”
-Atiqah Yahya

“SAYA memang dah lama mencari kelas untuk belajar photoshop. Sebab bisnes saya memerlukan grafik untuk pelanggan saya. Banyak perkara sebelum ni saya belum pernah cuba tepi pening. Tapi setelah datang, baru saya tahu dan banyak perkara terjawab.
Target saya kali ni memang tercapailah..”
-Suhardi Hamzah

“Bagi saya BEST, tak stress”

PEROLEHI
DVD dan Buku Panduan Bengkel Photoshop bernilai RM95

Video Panduan sebagai rujukan selepas seminar

Syarat Dan Keperluan:
Berminat Dan bersungguh untuk belajar.

Tahu dan mahir menggunakan komputer secara asas.

Sila bawa laptop dan mouse (Software Photoshop akan di instal ketika seminar)

Buku Panduan, CD Latihan dan Video Latihan diberikan secara Percuma.

==================

YURAN SEMINAR
RM290
1 Tiket: RM218
2 Tiket: RM398 (JIMAT RM38)
3 Tiket: RM597 (JIMAT RM57)

Sebarang pertanyaan boleh hubungi kami di melalui call/whatsapp: 03-606 3393